Ko smo mi?

Malo istorije

Krajem 2007. godine preduzeće Unico plus započinje samostalnu delatnost, u skromnim uslovima kao zanatska radnja, a sedam godina kasnije, može se pohvaliti činjenicom da je to danas jedan ozbiljan proizvodni sistem.

Šta mi to radimo?

Proizvodnja nameštaja i opremanje stambenih i poslovnih prostora elementima od pločastih materijala i masiva, predstavljaju primarnu delatnost firme. Nameštaj se izrađuje u skladu sa željom kupca i aktuelnim trendovima, što je podržano adekvatnom tehnologijom i stručnim kadrom koji je uključen u kreiranje i izradu proizvoda. Kompletna proizvodnja je po meri ili zahtevu, tako da su naši projektanti i dizajneri prvi saradnici klijenta.

Razvoj i oprema

Unico plus konstantno razmišlja o proširenju delatnosti, unapređenju radne sredine i nabavci nove opreme jer se rukovodi ambiciozno postavljenim programom.
U izradi nameštaja na raspolaganju su nam CNC obradni centar, vertikalni formatizer, mašine za pravolinijsko i krivolinijsko kantovanje, kompletna radionica sa standardnim mašinama za obradu punog drveta, komora za farbanje, i mnogo toga još…
U investicionom ciklusu za ovu godinu, predviđena je kupovina horizontalnog CNC formatizera za istovremeno sečenje više ploča, čime se dodatno dobija na kvalitetu proizvoda i vrši ušteda vremena.
Takođe, planiramo i adekvatnije rešavanje pitanja poslovnog prostora, jer je u planu da se proizvodnja preseli u halu koja bi u potpunosti odgovarala potrebama i obimu proizvodnje.

Majstori

U ovom trenutku Unico plus upošljava 32 radnika, a za par godina je izvesno da će za planiranu realizaciju biti neophodno oko 40 izvršilaca.

Sa pojedinim firmama je uspostavljen kooperantski odnos, pre svega u delu gde je Unicu potrebna izrada specifičnih metalnih elemenata ili tapaciranje nameštaja.

Materijali

Od materijala koji se koriste u izradi nameštaja, koriste se oplemenjena iverica (univer), medijapan, furnirani medijapan, furnirane panel ploče i drvo, a dobavljači Unica su austrijske kompanije Egger i Cronospan. Okov koji se ugrađuje, takođe se nabavlja od renomiranih proizvođača. Unico ugrađuje i sve nove kompozitne materijale, specifične tehničke elemente, led rasvetu i sl. prateći aktuelne trendove pri izradi svojih proizvoda.